Iván Gyula, mérnök

 

 

A nevem Iván Gyula. Érsekújvárban születtem 1953. január 1-én. A farkasdi magyar tanítási nyelvű alapiskola elvégzését követően Komáromban, a gépészeti ipariskolában érettségiztem, majd 1977-ben mérnöki oklevelet szereztem a pozsonyi műegyetem gépészeti karán.

Első munkahelyem a vágsellyei Duslo vegyipari vállalat volt, ahol a műszaki főosztály tervezési és mérnöki irodájának önálló szaktechnikusaként, majd vezető projektánsaként, később pedig a tervezési előkészítési, illetve a tervező osztály vezetőjeként dolgoztam. A Duslóból főleg egészségügyi okokból távoztam 1990-ben.

Ezt követően voltam épületgépész és technológus-tervező a sókszelőcei Progres-nél, Pleidel mérnök tervezőirodájában, illetve a Stavpro cégnél, Vágsellyén. 1998-tól önálló vállalkozóként szintén tervezéssel foglalkoztam 2007-ig, amikor első ízben választott polgármesterré Farkasd lakossága.

Tagja vagyok a Szlovák Építészek Kamarájának, 1979-től a Csemadok helyi szervezetének, 1990-től pedig folyamatosan falunk önkormányzatának is. Az MKP farkasdi alapszervezetének egyik alapítója vagyok.

Nős vagyok, feleségem a helyi postahivatalban dolgozik, két leánygyermekünk közül pedig az idősebbik építőmérnök, a fiatalabb pedig díszkerttervező mérnök.